Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-05-06@01:26:37 GMT

خانه زینت الملوک از مکان‌های دیدنی و تاریخی شیراز

تاریخ انتشار: ۳ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۸۸۷۷۶۴

خانه زینت الملوک از مکان‌های دیدنی و تاریخی شیراز

شیراز شهر شعر و ادب و عطر بهار نارنج مملوء از جاذبه‌های دیدنی و تاریخی است، جاذبه‌هایی که این شهر را به یکی از شهر‌های توریستی ایران تبدیل کرده است. در بین جاذبه‌های این شهر بنا‌های تاریخی جایگاه مهمی دارند، بنا‌هایی که تماشای معماری آن‌ها یکی از شیرین‌ترین جنبه‌های سفرتان به شیراز است. یکی از خانه‌های این شهر که قدمت آن به دوران قاجار برمیگردد خانه زینت الملوک است که گردشگران زیادی از ان دیدن میکنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!





خانه زینت الملوک
خانه زینت الملک یا زینت الملوک یکی از اثر‌های برجای مانده از دوران قاجار است که ساخت آن در حدود سال ۱۲۹۰ ه‍. ق. به وسیله علی محمد خان قوام الملک دوم شروع و در سال ۱۳۰۲ ه‍. ق. به پایان رسیده است. سقف بیش‌تر اتاق‌های این خانه چوبی است که با نقاشی عکس‌های گوناگونی از حیوانات، پرنده‌ها و گل و بوته آراسته شده است.
خانه زینت الملوک در تاریخ ۱۰ ماه آذر ۱۳۵۴ با شمارهٔ ثبت ۹۳۸ بعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.



خانه زینت الملوک به فاصله یک کوی از باغ قوام قرار دارد و توسط راهی زیر‌زمینی به کاخ اصلی باغ قوام وصل می‌شود و در واقع این جا محرمخانه و اندرونی باغ قوام به حساب می‌آمده است. در داخل خانه زینت الملوک مجسمه‌های مومی از نامدارانگذشته شیراز وجود دارد که نمی‌توان آن را نادیده گرفت.

خانه زینت الملوک تنها خانه شیراز است که زیرزمین سراسر بنا را احاطه کرده و در سه ضلع از ساختمان زیرزمین بزرگی است که آجرکاری‌های تماشایی دارد و امروز به نگارخانه تبدیل شده است.



موزه مشهور به مادام توسو شیراز در خانه زیبای زینت الملک قوام دایر است. درصورتی که برای سفر و تفریح و سرگرمی عازم کاخ اعیانی زینت الملوک قوام بشوید و پا در زیرزمین این منزل بگذارید، با صحنه عجیبی رو به رو خواهید شد. «زینت الملوک» خانم صاحب خانه، در کنار گروهی از مشهوران ایران به استقبال شما ایستاده اند، در واقع این مجسمه‌های مومی به وسیله بنیاد فارس شناسی شیراز ساخته شده اند و شما فرصت این را دارید که چهره خیلی از مشاهیر شیراز را از نزدیک ببینید.



در سال ۱۳۷۳ شمسی خانه زینت الملوک با همکاری میراث فرهنگی بازسازی شد و یک سال بعد زیرزمین آن برای نمایش آثار هنرمندان تبدیل به نگارخانه شد. ولی از سال ۱۳۸۲شمسی نگارخانه تبدیل به موزه گنجینه فارس شد.   منبع:بیتوته

منبع: پارسینه

کلیدواژه: گردشگری شیراز فارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۸۸۷۷۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری آیین نکوداشت ۱۶ اردیبهشت روز مراغه

۱۶ اردیبهشت سالروز آغاز فعالیت رصد خانه تاریخی مراغه و بسته شدن زیج ایلخانی در سال ۶۵۷ هجری بنام روز مراغه نام گذاری شده است.

امام جمعه مراغه گفت: تاریخ علمی، ادبی، نجومی و فرهنگی مراغه پر افتخار است.

حجت‌الاسلام و المسلمین پور محمدی افزود: روز مراغه بهترن فرصت برای شناساندن تاریخ، فرهنگ و شخصیت‌های علمی و ادبی این شهر برای نسل جوان است.

وی گفت: خواجه نصیر الدین طوسی با ساخت رصد خانه مراغه بزرگترین مرکز علمی و پژوهشی زمان خود را دراین شهر بنا کرده است.

وی اضافه کرد: به برکت این رصد خانه دانشمندان بسیاری از کشور‌های مختلف دنیای آن زمان در این شهر تحصیل کرده اند.

امام جمعه مراغه در ادامه افزود: دانشمندان بسیاری از جمله خواجه نصیر الدین طوسی، قطب الدین شیرازی و علامه حلی در مراغه درس خوانده اند و شاگردان بسیاری تربیت کرده اند.

حجت الاسلام پور محمدی گفت: مراغه قبل از رصد خانه تاریخی این شهر مدارس و شخصیت‌های علمی بزرگی داشته است.

 وی در ادامه گفت: اسناد و شواهد تاریخی نشان می‌دهد مردم این شهر همیشه علاقمند علم ودانش بوده اند.

وی افزود: اوحدی، عبدالقادر مراغه‌ای، درویش اشرف، قاضی کمال الدین، شیخ بابا، خواجه معز الدین، میرعبدالله فتاح و در زمان حاضر نیز استاد کریمی و حیدر عباسی همه مفاخر مراغه هستند.

معاون سیاسی استاندار آذربایجان شرقی نیز در آیین نکوداشت روز مراغه افزود: این شهرستان به لحاظ بنا‌های تاریخی در استان دارای اهمیت و تاثیر گذار است.
محمدی افزود: مراغه از نظر قدمت شهرنشینی، تاریخی و فرهنگی همتراز شهر‌های اصفهان، شیراز، کرمان و یزد است.

وی اضافه کرد: وجود منطقه فسیلی در مراغه این شهرستان را به بهشت فسیلی تبدیل کرده است.

فرماندار شهرستان ویژه مراغه نیز در این مراسم گفت: تاریخ و گذشته مراغه بسیار درخشان و پرافتخار دارد.

مینویی افزود: در زمان حاضر نیز مردم اگاه و بصیر این شهر در تمامی صحنه‌های انقلاب از دفاع مقدس گرفته پای صندوق‌های رای همیشه حاضر و آمده هستند.

دبیر نکو داشت روز مراغه نیز گفت: ۱۶ اردیبهشت روز مراغه نام گذاری شده تا فرصت برای معرفی این شهر فرهنگی و تاریخی باشد.

عسگری افزود: این شهردر طول تاریخ از مناطق مهم علمی، اقتصادی، شهر نشینی بوده و علمای بسیاری از جمله اوحدی، عبدالقادر مراغه‌ای در این شهر متولد شده اند.

وی اضافه کرد: در این شهر همچنین علما و دانشمندان بسیاری از جمله شیخ شهاب الدین سهروردی، علامه حلی و فومن جی چینی در این شهر تحصیل کرده اند.

باشگاه خبرنگاران جوان آذربایجان شرقی تبریز

دیگر خبرها

  • برگزاری آیین نکوداشت ۱۶ اردیبهشت روز مراغه
  • شیرجه در سرسبزی طبیعت با سفر به این مکان‌ها
  • نمایشگاه کتاب تهران پس از ۳۵ دوره به قوام رسیده است
  • شیراز؛ اولین شهر ایرانی که صاحب یک روز در تقویم شد
  • رویکرد فرهنگی دروازه قرآن باید تغییر یابد
  • امروز، روز شیراز؛ شهر شعر و هنر و حافظ/ شهرها همه بازند و شیراز، شهباز
  • امروز، روز شیراز؛ شهر شعر و هنر و حافظ
  • بازی ما با بارسلونا را ببینید، تاریخی می‌شود!
  • مسجد کبود تبریز؛ معماری زیبا و تاریخی ایران
  • ۲۳ یادمان و حرم شهید گمنام در سطح دانشگاه‌های استان کرمان وجود دارد